Polypropylén je v porovnaní s polyesterom odolnejší voči starnutiu

Správy

Polypropylén je v porovnaní s polyesterom odolnejší voči starnutiu

Polypropylén je v porovnaní s polyesterom odolnejší voči starnutiu.

1, Vlastnosti polypropylénu a polyesteru

Polypropylén aj polyester sú syntetické vlákna s výhodami, ako je nízka hmotnosť, pružnosť, odolnosť proti opotrebovaniu a chemická odolnosť. Polypropylén je odolnejší voči vysokým teplotám, zatiaľ čo polyester je mäkší a pohodlnejší a je priateľský k ľudskej pokožke.

2、 Odolnosť proti starnutiu polypropylénových a polyesterových vlákien

Polypropylén je chemické vlákno s dobrou odolnosťou voči svetlu, infiltrácii tepla, oxidácii a olejom, ktoré dokáže odolávať účinkom radiačného starnutia a oxidačného starnutia. Keď je polyester ovplyvnený žiarením a tepelnou oxidáciou, jeho molekulárne reťazce sú náchylné na zlomenie, čo vedie k starnutiu.

3、 Porovnanie polypropylénu a polyesteru v praktických aplikáciách

Polypropylén má širokú škálu aplikácií a možno ho použiť na výrobu chemických zariadení odolných voči vysokej teplote a korózii, plášťov drôtov a káblov, automobilových dielov atď.; Polyester je široko používaný v textilnom priemysle, ako je tkanie pletenín, kobercov, semišových tkanín, ihlovej plsti atď.

4, Záver

V porovnaní s polyesterom je polypropylén odolnejší voči starnutiu, ale obe vlákna majú svoje výhody a nevýhody a scenáre ich použitia sú odlišné. V praktických aplikáciách je potrebné zvoliť vhodné materiály podľa špecifických požiadaviek.


Čas odoslania: 11. september 2024